Puhelin ei lataa? Lue yleisimmät syyt latausongelmiin

Oletko miettinyt miksi puhelin ei lataa ollenkaan tai puhelin lataa hitaasti? Syitä hidastuneeseen lataukseen voi olla useita. Ennen kuin lähdet uuden puhelimen hankintaan kannattaa tarkistaa onko syy puhelimessa, laturissa tai latausliittimessä. Lue vinkkimme ja selvitä miksi laitteesi lataus on hidastunut.

Käytä alkuperäistä laturia ja johtoa

Laitteen lataukseen tulisi aina käyttää laitteen omaa alkuperäistä laturia tai johtoa. Markkinoilla on paljon erilaisia tuotteita latausta varten, jotka eivät ole alkuperäisiä valmistajan tuotteita vaan kopioita. Jos puhelin ei lataa, tarkista ensimmäiseksi onko latauspiuha alkuperäinen. Ei-alkuperäisen laturin käyttö voi myös olla tietoturvariski. 

Ajan myötä latausjohto voi myös kulua ja sen toiminta heikentyä tai loppua kokonaan. Kannattaakin siis varmistaa johtuuko vika rikkoutuneesta tai kuluneesta latausjohdosta. On tärkeää varmistaa laturin toiminta, sillä rikkoutunut laturi voi  aiheuttaa laitteen ylikuumenemisen. Jos latausjohto on rispautunut tai muuten rikkoutunut ei sitä tulisi käyttää vaan kierrättää asianmukaisesti ja hankkia tilalle uusi alkuperäinen latausjohto. Alkuperäisiä latureita ja latausjohtoja myyvät jälleenmyyjät, sekä huoltoliikkeet. 

Tarkista latausliitin

Joskus syy siihen, että puhelin ei lataa voi lötyä latausliittimestä. Jos laturi ja johto toimii normaalisti tarkista onko latausliittimeen joutunut pölyä tai likaa. Säilytätkö puhelinta usein taskussa? Silloin latausporttiin voi helposti kulkeutua nukkaa ja pölyä vaatteista. Latausliittimen voi puhdistaa itse, mutta se tulee tehdä varoen, eikä latausliittimeen tule työntää metallia. Voit aina tuoda laitteesi Resetelle ammattilaisen puhdistettavaksi. 

Viallinen akku

Jos puhelin ei lataa ollenkaan, voi syy olla puhelimen akussa. Laitteiden akku ei kestä ikuisesti ja akun kapasiteetti heikkenee ajan myötä. On normaalia, että akun kesto ei ole entisensä vuoden-parin käytön jälkeen. Akun kunnon heikkeneminen voi myös vaikuttaa hidastuneeseen lataukseen. Jos epäilet, että puhelimesi akku on heikentynyt voit toimittaa sen Resetelle akun vaihtoon – se on nopeaa ja vaivatonta! Akun vaihto pidentää puhelimen käyttöikää ja tuo lisää käyttömukavuutta. 

Laitteen toimittaminen huoltoon 

Voit toimittaa laitteesi tarkastukseen ja huoltoon verkkokauppamme kautta, tai tuomalla laitteen myymälään. Voit tuoda laitteen myymälään ilman ajanvarausta. Varaamalla ajan varmistat laitteesi huollon odottaessa.

Lue myös nämä