MAC -huollot ovat Apple-teknikon kuninkuuslaji!

MAC huollot ovat Apple-teknikon kuninkuuslaji!

MAC –huolloista saisi erinomaisen kahvimainoksen, sillä huippusuoritus vaatii monen osatekijän hiomisen kohdalleen. Olosuhteiden tulee olla kunnossa. Siisteys ja pölyttömyys. ESD-suojattu ympäristö ja ESD-suojautunut teknikko, eli maadoitettu pöytä, tuoli ja lattia, sekä staattista sähköä sitomattomat ESD-vaatteet ja kengät. Valaistuksen tulee olla kirkas ja tyhjää pöytätilaa tarvitaan runsaasti. Laadukkaiden työkalujen tulee samalla olla käden ulottuvilla. Työkalut ovat toisaalta perinteisiä instrumentteja, kuten elektroniikan korjaamiseen tarkoitettuja ruuvinvääntimiä ja mittareita, ja toisaalta nykyaikaisia ohjelmistoja ja monimutkaisia diagnostiikkalaitteita. Laitevalmistajan ohjelmistoihin täytyy olla pääsy, kuten valtuutetulla huollolla luonnostaan tietysti on. Laitevalmistajan ohjelmistojen rinnalle tarvitaan erikoislaitteita kuten prässejä, avausrobotteja ja jigejä.

 

Olosuhteet ovat kuitenkin vasta lähtökohta tai perusedellytys onnistumiselle. Tässä kohtaa kahvimainoksessa pehmeä musiikki alkaa soida ja kuvaan astuu ammattimies –teknikko. MAC-teknikoksi kasvetaan tyypillisesti pitkän kaavan kautta. Apple-tiimissä nuoremmat teknikot hoitavat yleensä ensin puhelimia ja tutustuvat sitä kautta Applen huoltomaailmaan. Kokemuksen karttuessa ymmärrys laitteista ja asiakkaan kokemista haasteista monipuolistuu ja huollot luonnistuvat koko ajan varmemmin ja nopeammin. Siirtyminen MAC-huoltoihin nostaa vaatimustason korkeammalla ja kertynyt kokemus tulee tarpeeseen. MAC-tietokoneet ovat erittäin kehittyneitä laitteita ja vikojen diagnoisointi oikein edellyttää sekä laitteen fyysisen rakenteen, että käyttöjärjestelmän ja ohjelmistojen yhteispelin tuntemista. Samalla myös diagnosointiohjelmia pitää osata tulkita, sillä monimutkaisessa ympäristössä diagnostiikka paljastaa todelliset ongelmat vain kokeneelle ja päättelykykyiselle teknikolle.

 

Resetellä MAC-tietokoneita on huollettu vuodesta 2013. Meilläkin MACejä hoitavat ne kokeneimmat Apple-teknikot – ammattilaiset, jotka nauttivat nuorempien kollegojen kunnioitusta ja osaavat neuvoa ”oppipoikia” tarvittaessa. Olemme tietoisesti panostaneet MAC-huoltoihin sillä haastavimpiin kohteisiin keskittyminen pitää meidät kehityksen kärjessä. MAC-huoltoihin on panostettu myös siksi, että ammattimaista tarjontaa on rajallisesti. Harmaassa markkinassa huoltoa myydään lähinnä sijainnilla ja hinnalla, eikä vaikkapa ESD-vaatimuksista olla kuultukaan. Tuolle vaihtoehdolle saattaa olla paikkansa vanhempien puhelinmallien kanssa, jos laatuvaatimukset ovat jo laskeneet ja laitteen arvostakaan ei tarvitse välittää. MAC-tietokone on kuitenkin työkalu ja ansaitsee aina työlleen vihkiytyneen ammattilaisen varman käsittelyn.

 

Samalla otteella ja intohimolla saa muuten aikaiseksi myös varsin hyvää kahvia.

Lue myös nämä